Кадър: Bloomberg TV BulgariaБюджетът за следващата година е тема, която е

...
Кадър: Bloomberg TV BulgariaБюджетът за следващата година е тема, която е
Коментари Харесай

Красен Станчев: Бюджет 2021 не е социален, той дори може да се окаже антисоциален

Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

Бюджетът за идната година е тематика, която е постоянно коментирана от няколко седмици. Икономистът Красен Станчев е следващият специалист, който изрази мнение в ефир.

Бюджет 2021 не е обществен, той даже може да се окаже противообществен. Това разяснява в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Красен Станчев, икономист и създател на Института за пазарна стопанска система (ИПИ). 

Според него през 2022 или 2023 година ще има проблем с изплащането на пенсиите, защото в идващите години ще се задълбочат дефицитите на Националната организация по приходите (НАП).

“Очакваният растеж на стопанската система за идната година е доста повишен, доста са увеличени упованията за доходи, както и разноските по отношение на тази година ”, уточни икономистът. По думите му е нереалистично през 2021 година страната да събере с 4 милиарда лева повече в сравнение с през тази година.

“България имаше най-голям дял на фискалния запас по отношение на брутния вътрешен артикул в Европейския съюз. Вместо да се провиснал средства в стопанската система при започване на пандемията и в този момент, те се дават по-нататък. Това е много необяснимо ”, сподели Станчев, написа investor.bg.

Той посочи, че на по-ранен стадий са били нужни разноски за здравната система - за по-високи заплати, по-добро образование на експертите, повече лекарства и съоръжение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР